Zmarta

Zmarta är en ny finansiell tjänst vars strävan är att hjälpa konsumenter i allt från låneansökan till att välja mobilabonnemang. Hos Zmarta får konsumenter enkelt hjälp att hitta och ansöka om fördelaktiga lån, att hitta kreditkort och sparkonton med bäst villkor, att välja passande försäkringar samt att jämföra olika mobil- och bredbandsabonnemang. Allt detta är kostnadsfritt, enkelt och säkert. Därtill ger Zmarta massvis med finansiella tips på sin sajt, så att konsumenter kan ta bra ekonomiska beslut utefter sina egna förutsättningar.

Om koncernen bakom Zmarta

Tjänsten Zmarta må vara ny men organisationen bakom Zmarta – Zmarta Group – har många år på nacken. Företagets rötter är i Storbritannien och dessa går tillbaka till det tidiga 80-talet. Till Sverige kom företaget 1999 och var då verksamt under namnet Bolåneservice AB. År 2003 blev Bolåneservice AB till Freedom Finance Kreditservice AB, vilket i sin tur antog namnet Zmarta Group år 2015 – samma år som tjänsten Zmarta lanseras.

Zmartas hjärta finns i Ängelholm men i takt med att bolaget har växt och lanserats i Norge, Finland och Tyskland så finns det numera också kontor i Stockholm, Helsingfors och München. Sedan 2016 är Bauer Media Group ägare av Zmarta Group och bolaget har runt 200 anställda.

Låneförmedling

I Sverige är Zmarta en licensierad förmedlare av konsumentkrediter genom Freedom Finance Kreditservice AB. Det betyder att företaget har rätt att hjälpa sina kunder att hitta och jämföra olika lån. Zmartas princip är att de låter låneföretagen tävla mot varandra om att ge potentiella kunder de mest fördelaktiga erbjudandena, så att konsumenterna får en chans att ta bra ekonomiska beslut. Hos Zmarta kan besökaren sedan ansöka kostnadsfritt om lånet direkt på Zmartas sajt och Zmarta gör då endast en enda kreditupplysning genom UC. Besökaren kan ansöka om privatlån, billån, bolån, företagslån eller om att samla sina tidigare lån på ett ställe.

Hjälp med kreditkort

Zmarta hjälper också konsumenter att hitta passande kreditkort, antingen genom att Zmarta listar kreditkorten så att besökaren själv kan välja eller genom att Zmarta väljer ut ett par kreditkort som kan passa konsumentens ekonomiska situation. Ansökan om kreditkortet görs sedan på respektive kreditkortutgivares hemsida.

Hjälp att hitta sparkonto

Hos Zmarta kan besökaren också få hjälp med att hitta det mest fördelaktiga sparkontot, så att räntan blir hög och sparformen passar konsumentens ekonomiska plan. Med hjälp av Zmartas drömkalkyl går det att räkna ut hur lång tids sparande som behövs innan konsumenten har nått sin dröm. Ansökan om sparkonto görs hos respektive bank.

Försäkringsförmedling

Zmarta innehar tillstånd att förmedla försäkringar till konsumenter och på deras sajt kan konsumenter jämföra olika bil-, hem- och villaförsäkringar. Att avgöra vilken försäkring som är bäst kan vara väldigt svårt och därför har Zmarta lanserat ZmartaBetyg på alla försäkringar, så att konsumenten lättare ska kunna se vilka försäkringar som är riktigt bra. Därefter kan konsumenten begära offert och teckna försäkring direkt genom Zmarta.

Hjälp med mobil- och bredbandsabonnemang

Att välja mobil- eller bredbandsabonnemang kan vara något av en djungel och även här hjälper Zmarta till. Genom att svara på några frågor i Zmartas mobilquiz kan konsumenten få förslag på passande abonnemang.