Freedom Finance

Freedom Finance växte fram på den sydliga västkusten, nämligen i turiststaden Ängelholm. 1999 registrerades bolaget med sitt första namn som var Bolåneservice. Konceptet var enkelt; att förmedla lån till bästa priser och villkor för den enskilda låntagaren. Fyra år senare bytte bolaget namn till Freedom Finance och visionerna om att expandera utanför Sveriges gränser började växa fram. Först köptes ett liknande bolag upp i Norge, och sedan startade man ett Freedom Finance i Finland. Idag har bolaget kontor i flera olika städer i Europa, nämligen i Helsingfors och München. Trots karriär i andra länder så har kontoret i Ängelholm varit stabil genom åren och står fortfarande kvar.

Låneförmedlare med känsla för service

En låneförmedlare fungerar som en mellanhand mellan låntagare och långivare. Det finns flera olika fördelar för den som söker lån att idag gå genom en förmedlare. Affärsmodellen fungerar som så att det är långivaren som står för kostnaden till förmedlaren när man blir hopkopplad. För låntagaren är det alltså helt kostnadsfritt att söka mellan olika erbjudanden hos banker och kreditinstitut. Det är tack vare två fördelar som låneförmedlare har vuxit sig starka. Dels är det snabbt, smidigt och enkelt och dels är det bra i längden att det bara sker en kreditupplysning oberoende hur många långivare man utvärderar.

Smidigt och enkelt att ta lån online

Hos låneförmedlare kan man idag jämföra oändligt många lån direkt från soffan i vardagsrummet, mobilen i sängen eller vart man nu än befinner sig. Viktigt att titta på är räntan och lånevillkoren. Det kräver inte mer än några minuter av din tid idag för att jämföra runt tjugo olika banker och kreditinstitut, en process som förr i tiden kunde ta bra mycket längre tid när man var tvungen att fysiskt besöka bank för bank och sedan jämföra lånen.

Endast en kreditupplysning

Förr var man tvungen att få en kreditupplysning också efter varje låneansökan man gjorde. Om man då utvärderade cirka tjugo banker och kreditinstitut så fick man även tjugo kreditupplysningar i sin historik. Det här var något som kunde påverka den sista banken som man bestämt sig för att gå vidare med, eftersom man då ser det som att desto fler kreditupplysningar desto lägre trovärdighet har man. Låneförmedlare löste det här på ett fantastiskt sätt vilket idag resulterat i att man kan jämföra lånen från tjugo banker med endast en och samma kreditupplysning. Det som sker är då att låneförmedlaren har gått ihop med bankerna så att de samarbetar. För låntagaren är det här väldigt bra i längden och en stark fördel när man ska välja låneförmedlare.

Freedom Finance sätter kunden i första rummet

Ända sedan dag ett när bolaget såg sitt första ljus i Ängelholm var visionen att hjälpa privatpersoner med privatlån och bolån som är bäst lämpade för situationen. Det här har fortsatt vara ledorden för Freedom Finance som alltid försöker ha nära kundrelationer. Utan kunderna, alltså låntagarna, finns det ingen affär och därför är det viktigt att ta hand om de kunder man har. Idag ägs Freedom Finance av Bauer Media Group som fokuserar på att expandera utanför Sveriges gränser.